Coaching is een alom bekende begeleidingsvorm met als kenmerken dat trajecten overzichtelijk zijn (7-9 sessies), een duidelijke aanleiding hebben en heldere concrete doelstellingen. De coach faciliteert en daagt uit en is een stevige, maar veilige tegen-over.
"Het gaat er niet alleen maar om dat de cliënt een concrete oplossing vindt voor de vraag waar hen mee binnenkwam. Maar het gaat er ook om dat de vraag van de client een proces inluidt dat tot wezenlijke veranderingen leidt in zelfkennis, gedrag en beleving, waarden en overtuigingen."
Ik ben sinds begin 2024 tevens geaccrediteerd als supervisor (ESIA)
Ik werk sinds 2003 als professioneel coach vanuit een eigen praktijk
Ik ben sinds 2008 lid van Nobco/EMCC (nummer 3013)
Ik ben door Nobco/EMCC geaccrediteerd als master practitioner coach (EIA)
Ik werk als assessor (EIA & EQA) voor Nobco/EMCC
Ik ben directeur van opleidingsinstituut Coaching Academy International
Wat kan ik verwachten van jou als coach?
Ik ben een stevige, maar veilige tegen-over. Ik stel vragen, bied reflectie, daag uit waar nodig en moedig je aan om eerlijk te kijken naar wat er speelt. Je kunt rekenen op een betrokken, professionele begeleiding met aandacht voor zowel jouw doelen als wat zich onderweg aandient.
Voor welke vragen of situaties is coaching geschikt?
Coaching is passend als je ergens in vastloopt, een verlangen hebt naar verandering of helderheid zoekt in werk of leven. Of het nu gaat om keuzes, patronen, relaties of grenzen – een coachingstraject helpt je om daarin bewuster en krachtiger te bewegen.
Hoe ziet het coachtraject eruit?
We starten met een intakegesprek waarin we samen verkennen wat er speelt en wat je hoopt te bereiken. Als het van beide kanten goed voelt, ontvang je een offerte met inhoudelijke en praktische afspraken. Daarna starten de sessies: gemiddeld 7 tot 9, in afstemming op jouw proces. Tussentijds evalueren we samen hoe het gaat.
Hoe lang duurt een coachingstraject?
Een gemiddeld traject bestaat uit 7 tot 9 sessies. Soms is dat voldoende, soms is er iets langer nodig. De precieze duur stemmen we samen af, afhankelijk van jouw vraag en ontwikkelproces.
Kan ik na de intake of tijdens het traject stoppen als het niet goed voelt?
Dat is geen probleem.
Het is belangrijk dat er voldoende vertrouwen is om samen dit proces aan te gaan. De intake is bedoeld om dat rustig en eerlijk te verkennen.
Een traject is altijd in afstemming. We bespreken regelmatig hoe het gaat en wat er nodig is. Als het niet meer passend voelt, zoeken we samen naar een goede afronding.
Werk je met vaste methodieken of modellen?
Mijn werkwijze is ontwikkelingsgericht en geïnspireerd door onder andere Jungiaans gedachtegoed. Dat betekent dat ik oog heb voor patronen, betekenis en beweging – in plaats van alleen voor prestatie of resultaat.
Is coaching hetzelfde als therapie?
Nee. Coaching richt zich op ontwikkeling, reflectie en versterking van je vermogen om zelf richting te geven. Therapie is meestal gericht op verwerking of behandeling van psychische klachten. Twijfel je wat passend is? Neem gerust contact op.
Wat is het verschil tussen coaching, therapie en supervisie?
Coaching richt zich op jouw ontwikkeling in relatie tot werk en leven. Therapie is meestal gericht op het herstellen of verwerken van psychische klachten. Supervisie draait om reflectie op professioneel handelen binnen een werksituatie. Als je twijfelt wat bij jou past, denk ik graag met je mee.
Wat kost een coachingstraject?
De investering is afhankelijk van de duur en vorm van het traject. Ik maak altijd een offerte op maat. Wil je hierover meer weten? Neem dan even contact op, dan kijken we samen wat past.
Hoe weet ik of jij de juiste coach bent voor mij?
Dat ontdekken we in het intakegesprek. Daarin maken we ruimte om te verkennen wat er speelt, wat je hoopt te ontwikkelen, en of het past – inhoudelijk én persoonlijk. Voor mij is het belangrijk dat er wederzijds vertrouwen is. Alleen als het van beide kanten goed voelt, gaan we samen aan de slag.